Snelheidscontrole´s

Bepaal zelf je snelheid!    179

Hiernaast ziet u dit briljante systeem.
Wanneer u nu een rond verkeerbord met een rode rand ziet zoals hieronder met 100, 70, 50 of 30 erop, dan zorgt u ervoor dat de wijzer op het systeem rechts hiernaast niet voorbij de respectievelijk 100, 70, 50 of 30 komt!
Zo ontloopt u gegarandeerd iedere mogelijke bekeuring voor te hard rijden! En mocht uw auto ge­con­tro­leerd worden dan kunnen ze u niets maken want dit systeem is geheel legaal!

Een zeer prettige bijkomstigheid van dit systeem is dat u zult merken dat uw auto zuiniger rijdt, minder vervuilende stoffen de atmosfeer in pompt en dat het de wegen bovendien veiliger maakt!
Bovendien zou overal niet harder dan 100 km per uur rijden ook minder dodelijke ongevallen tot gevolg hebben...
Lagere snelheid is veiliger!

Tevens is de tijdswinst met snel en gehaast rijden ver­waar­loos­baar. Zo reed ik eens op de fiets vanaf pontje Velsen (Noord) richting het Rode Kruis ziekenhuis te Beverwijk terwijl er tegelijkertijd een auto met gierende banden wegscheurde, razendsnel de bochten door scheurde. Je kon de remsporen en het verbrande rubber ruiken. Bij het stoplicht bij het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk, ruim 2 kilometer verderop, stonden we weer naast elkaar.... Dit racemonster had onderweg veel risico´s genomen, zichzelf en anderen in gevaar gebracht, veel benzine verspilt, z´n banden extra zwaar belast, en was uiteindelijk net zo snel als ik op m'n fiets...

Martin Roek